Nadelen van wenkbrauwen zelf epileren

Nadelen van wenkbrauwen zelf epileren

Je kent het vast wel; je hebt haast en geen tijd om een afspraak bij de salon in te plannen om jouw wenkbrauwen bij te werken. Je pakt het pincet en trekt zelf wat haartjes weg, maar ineens heb je toch teveel weggeplukt en is de hele vorm van je wenkbrauw anders. Wat nu?

Het is best prijzig om elke maand weer naar een salon te gaan om jouw wenkbrauwen te laten epileren. Maar toch is het wel het meest verstandige om te doen als je de mooie vorm wilt behouden.

Ik zal hieronder een aantal nadelen noemen als je zelfstandig jouw wenkbrauwen gaat epileren:

Je plukt teveel haartjes weg. 


Er zijn al jarenlang verschillende trends op het gebied van wenkbrauwen. Een paar jaar geleden wilde iedereen juist dunne wenkbrauwen en tegenwoordig is het juist weer mooi als een vrouw vollere wenkbrauwen heeft. Het nadeel van zelf epileren is dat je net iets teveel wegplukt wat daarna erg moeilijk weer aangroeit. Als je toch teveel haartjes hebt weggehaald is het belangrijk om dit rustig terug te laten groeien. Het kost een hoop tijd en je kan je gaan irriteren aan kleine haartjes die je ziet, maar blijf er toch vanaf. Als ze weer mooi vol zijn kan je een afspraak maken bij ons om ze weer mooi bij te laten werken.

Het is pijnlijk.

Je trekt bij het epileren het volledige haartje met haarwortel en al eruit en dit kan behoorlijk pijnlijk zijn. Je “traumatiseert” de huid rondom het haarzakje waardoor jouw huid er rood en geïrriteerd uit kan zien. Ook kan de huid gaan infecteren als je niet voor de juiste nazorg zorgt. Zorg dat je van tevoren het pincet goed schoonmaakt met water en zeep. 

Het kan littekens veroorzaken

Doordat je een haartje met de volledige haarwortel verwijderd kan je hierdoor soms de haarwortel beschadigen. Het gevolg is dat de haartjes niet meer kunnen terug groeien. Je kan dit beperken door de haartjes van tevoren in te smeren met vaseline en de haartjes voorzichtig te verwijderen. Ga niet te gehaast te werk en neem er goed de tijd voor.  

Het kost veel tijd en geduld. 

Als je niet regelmatig jouw wenkbrauwen epileert kan het zijn dat je behoorlijk veel haartjes hebt die verwijderd moeten worden. Als je eenmaal bezig bent zie je steeds meer haartjes waar je je aan stoort en het kost een hoop tijd om ze goed te verwijderen. Het is dan ook belangrijk dat je er goed de tijd voor neemt zodat je geen haarwortels beschadigd of teveel haartjes weghaalt. Het kost dus zowel tijd als geduld en dat moet je maar net kunnen opbrengen.

 

Je kan last krijgen van ingegroeide haartjes


Als je de haartjes niet op de juiste manier eruit trekt kan je last krijgen van ingegroeide haartjes. Het werkt het beste om de haartjes volgens de groeirichting eruit te trekken. Zorg ook voor een goede nazorg zodat er geen vuil bij de geïrriteerde huid kan komen. 

De vorm van je wenkbrauw verandert en daardoor ook de uitdrukking in je gezicht.


De vorm van je wenkbrauwen is erg belangrijk en het kan jouw hele uitstraling veranderen. Een specialist in een salon kan precies zien welke vorm het beste past bij jouw gezicht en dit mooi uitwerken. Wij noemen dit de browmapping methode. Bij deze methode wordt de juiste vorm eerst afgetekend en wordt er gekeken waar de wenkbrauw moet beginnen en waar deze moet eindigen. Alle haartjes die er buiten vallen worden weggehaald door middel van epileren of waxen. 

Je huid kan verkleuren


Na het epileren kan het gebeuren dat er een ontsteking ontstaat in de huid. Meestal verdwijnt die ontsteking vanzelf weer, maar het kan ook anders uitpakken. Als de ontsteking niet goed wegtrekt kan je huid daardoor een donkere kleur krijgen. Als de huid gaat verkleuren kan je het beste een zonnecrème gebruiken met factor 30 of hoger om de huid weer mooi egaal te krijgen.

Conclusie 


Zoals je ziet komt er nogal wat bij kijken om mooi gevormde wenkbrauwen te krijgen. Als je besluit om het zelfstandig te doen, zorg dan voor de juiste materialen. Zorg dat je genoeg licht hebt, het juiste pincet om de haartjes te verwijderen en een goede spiegel. Een vergrotende spiegel werkt het beste, omdat je hierbij duidelijk alle haartjes kan zien. 

Het lijkt soms heel makkelijk om het zelf even snel te doen, maar in de praktijk valt dit toch tegen.
Als je een afspraak bij ons maakt zorgen wij ervoor dat je snel en pijnloos wordt geholpen. Je loopt naar buiten met een goed verzorgde uitstraling en de juiste vorm waardoor je er weer stralend uitziet. 

Meer organisch bereik ?

Door je salon toe te voegen aan een directory, verhoog je de kans dat potentiële klanten je vinden wanneer ze online op zoek zijn naar salon- en schoonheidsdiensten.

AlleBrowbars

Onze missie is om een brug te slaan tussen mensen die op zoek zijn naar professionele verzorging van hun wenkbrauwen en deskundige brow artists die hun expertise en passie voor wenkbrauwstyling willen delen. We geloven in de kracht van gepersonaliseerde wenkbrauwbehandelingen en streven ernaar om de beste brow artists met verschillende specialisaties samen te brengen. Bij allebrowbars.nl vind je de perfecte plek om jouw wenkbrauwen te laten verzorgen door ervaren professionals die de kunst van het stylen tot in de puntjes beheersen.